Fovea

 

Fovea Szemészeti Klinika

 

szemklinika Komárno

 

Pácienseink írták

 

"A barátnőm ajánlotta a komáromi FOVEA szemklinikát, amiért utólag hálás vagyok neki is. Kellemes környezet, figyelmes, segitőkész személyzet, semmi várakozás, semmi kapkodás, csak nyugalom és türelem. A végeredmény tökéletes látás és fájdalommentes műtét. A látásom
100 %-os, a homály a múltté, mindent tisztán látok, olvasok és mindezt szemüveg nélkül 59 évesen.
Hálás köszönet érte a FOVEA szemklinika orvosainak Dr. Nagy Péter doktor úrnak és Dr. Zajos Noémi doktornőnek, továbbá a segítőkész nővéreknek."

A további munkájukhoz sok sikert kívánva, köszönettel és hálával:

 

Gőgh Erzsébet Dunaszerdahelyről

 

 

 

 

„Életminőségem változott meg – hosszú évek után – ezzel a műtéttel. A távolbalátó, az olvasó, a nyomtatványok kitöltésére , a számítógép kezelésére és a gépkocsi vezetéséhez ez idáig használt szemüvegeimet már nem kell a kézitáskámban magammal hordanom, hogy
minden esetben kéznél legyenek. Ezt a fantasztikus érzést és megkönnyebbülést
köszönhetem a Fovea szemészeti klinikán Dr. Zajos Noémi doktornő által elvégzett
műtétnek, akinek érzéki keze munkája után eddig nem ismert dimenzió nyílt meg szemeim
előtt.
A műtét várakozásommal és ok nélküli szorongásaimmal ellentétben gyors és
fájdalommentes volt.
Barátnőm kérdésére – aki már régóta halogatja a műtét időpontját - , milyen fájdalmat
éreztem, - a válaszom, hogy fájdalmat egyáltalán nem, de még a szempilla festésekor
jelentkező égető érzés is rosszabb.
Most már tudom élvezni azt az érzést, hogy ha az emberek szemébe tekintek nem csak az
arcuk körvonalát, de tekintetük őszinte mélységét is látom - és nem kell szemüveget
cserélnem. Sőt a műtét óta nem viselek szemüveget - az 5 közül egyet sem. Végre kedvemre válogathatok és cserélgethetem a divathoz az öltözködéshez illő
napszemüvegeket – látásom minden esetben kitűnő.
Hálás köszönet jár Dr. Nagy Péter doktor úrnak és az egész műtőcsapatnak, akinek
szakmai felkészültsége magasfokú hozzáértésről tanúskodik.”


Pál Márta, Komárom

 

 

 

 

 

„1965-ben 10 évesen balesetet szenvedtem a jobb szememre, és így a látásom 50%-ra csökkent. A bal szemem volt, amivel jól láttam egészen 50 éves koromig. Ezután kénytelen voltam évente szemüveget cserélni, természetesen mindig erősebbre, míg elértem a 4 dioptriát.

Ekkor kerültem kapcsolatba a Fovea Szemészeti Klinikával, ahol az első vizsgálat után megnyugtattak, hogy mind a két szemem műthető.

Az első műtét a jobb szememre márciusban, a balra pedig júliusban lett végrehajtva. Visszanyertem látásom 100%-ig. Szemüveg nélkül olvasok, gépkocsit vezetek. Újra szépnek látom a világot, a színeket pedig oly természetességgel, mint gyermekkoromban.

Mivel a műtét fájdalom-mentes, cca. 20 percig tart és másnap már szebbnek látja az ember a világot, ajánlom saját tapasztalatom alapján mindenkinek, aki szemüveget visel, megromlott a látása.

A Fovea Szemészeti Klinikának köszönöm, hogy visszaadták azt, amit az idő, baleset elvett tőlem, a látásom!”

 

Kovács János, Virt

 

 

 

 

 

Boldog vagyok, s nagyon örülök, hogy megoperáltattam a szemeim. Amikor a jobb szemem megoperálták a FOVEA szemészeti klinikán Komáromban, rögtön mondtam Dr. Nagy Péter doktor úrnak, hogy ha lehetne, már másnap megcsináltatnám a bal szememet is, annyira jól láttam. Nagyon boldog vagyok, hogy újra kitisztult a látásom, az operációk előtt mindent sötétnek láttam. Amikor a bal szemem is sorra került, már minden teljesen kivilágosodott. Csak csodálkoztam, hogy milyen színes körülöttem a világ. A gáztűzhely lángja is teljesen más színű mint hittem, pedig minden nap főzök. Nagyon köszönöm, hogy a tobbfókuszú lencse beültetése után olvasáshoz sem kell viselnem szemüveget. Egyáltalán most semmilyen szemüveget nem használok, és mégis jól látok minden távolságra.

 

Schneweisz Jolán , Bős

(multifokális lencse implantált páciens)

 

 

 

 

 

„Szem az ember egyik legdrágább kincse!“ ezt sokszor hallja az ember élete során, de talán nem érti meg igazán, míg nem éli át azt, hogy milyen is amikor alig, vagy egyáltalán nem lát. Látásom kezdeti romlását sokáig lehetett javítani szemüveg használatával. Aztán csökkenni kezdett látásom élessége. Kezdtem homályosan látni bal szememmel, később a jobb szememmel. Mindez fokozatosan történt, s észrevettem magamon, hogy látásom romlása eddigi korlátlan térbeli érzékelésemben kezdi korlátozni életemet, környezetem csak elmosódva láttam.

Kezdtem nem látni rendesen szeretteimet, környezetemet, nem ismertem meg ismerőseimet, korlátozva voltam munkámban és pihenésben egyaránt. Az emberek többsége nem jár szívesen orvoshoz, így én se, de helyzetemben már (tudom már utólag, hogy hamarabb kellett volna) más választásom nem maradt, mint szakemberhez – szemorvoshoz fordulni s megpróbálni menteni a menthetőt, hogy javuljon valamit látásom. Elmentem MUDr. Nagy Péter szemorvos rendelőjébe, ahol alapos kivizsgálások alapján megállapítást nyert, hogy bal szememet szürke hályog fedi teljesen (csak halvány árnyakat észleltem), jobb szememen pedig nagyon gyorsan képződik a szürke hályog. Nagy doktor úr tudatta velem, műtétre van szükség a szürke hályog eltávolítására, s a műtét során van lehetőség megfelelő szemlencsék beültetésére látásom javítására. Szakavatott vizsgálatok után Nagy doktor úr kiválasztotta az általa számomra legmegfelelőbbnek tartott szemlencséket. Elfogadtam a doktor úr ajánlását – bíztam benne, hogy számomra a lehető legjobb megoldást ajánlja. Ajánlotta multifokális szemlencse (távol és közel látásra egyben) beültetését. Eljött az operáció napja, először a bal szemem lett megoperálva. A műtétet MUDr. Zajos Noémi végezte, s amint azt másnap a kötés levételekor kiderült nagy sikerrel, mivel újra élesen láttam messzire és közelre egyaránt. Egy hét után került sorra a jobb szemem. Sikeres volt ez a műtét is. Ezúton is még egyszer köszönöm Zajos doktornő!! És köszönöm Nagy doktor úrnak a szakavatott szemlencse kiválasztást. Most tapasztalom csak igazán, hogy milyen leírhatatlan jó érzés újra élesen látni. Látni szeretteim arca rezzenését is – amit bizony sokáig nem volt módomban látni, látni környezetemet, magabiztosan mozogni, dolgozni, korlátozás nélkül élni!

Megint teljes értékűnek érzem magam, ilyen élesen talán csak gyerekkoromban láttam, ami „kicsit” régebben volt, mivel nemrég múltam 60.

Befejezésképp köszönöm a szorgos nővérek felelősségteljes szakavatott munkáját is, amit készségesen, közvetlen és barátságos emberi módon végeznek, úgy a rendelőben, mint a műtőben is.

 

 

Ing. Csaplár László

Bátorkeszi

 

 

 

 

Köszönöm az orvosoknak, nővéreknek, hogy csodálatosan látom a körülöttem lévő világot.

Soha még ilyen élesen nem láttam még szemüveggel sem. Szürkehályog operációm volt, mind a két szemem műteni kellett. MEGÉRTE. Nagyon féltem előtte, nem kellett volna. Teljesen fájdalom mentes volt az operáció.

 

Köszönet!

 

Taricsné Lőrincz Margit, Komáromból

 

 

 


 

 

Pácienseink írták


"A barátnőm ajánlotta a komáromi FOVEA szemklinikát, amiért utólag hálás vagyok neki is. Kellemes környezet, figyelmes, segitőkész személyzet, semmi várakozás, semmi kapkodás, csak nyugalom és türelem. A végeredmény tökéletes látás és fájdalommentes műtét. A látásom
100 %-os, a homály a múltté, mindent tisztán látok, olvasok és mindezt szemüveg nélkül 59 évesen.
Hálás köszönet érte a FOVEA szemklinika orvosainak Dr. Nagy Péter doktor úrnak és Dr. Zajos Noémi doktornőnek, továbbá a segítőkész nővéreknek."

 

 

 

FOVEA s r.o.

 

IČO: 36553891
Munka utca 4644
Komárno, 94501
Szlovákia

 

tel.: 00 421 35/ 770 01 33
mobil: 0918 22 88 08
info@bezokuliarovo.sk

 


Megjelenítés nagyban

 

Copyright © 2012  All rights reserved